Aan het woord Kees Beelaerts van Blokland

Aan het woord is Kees Beelaerts van Blokland, wonend en werkend op buitenplaats Vreedenhorst in Vreeland. Kees is een man met een missie, die hij onverbloemd aan de man brengt. Lees hier zijn verhaal. Ik ben op Vreedenhorst geboren en getogen. Mijn ouders hebben in 1957 het huis met ca. een hectare grond gekocht. In de kelder zijn nog sporen te vinden van vermoedelijk middeleeuwse oorsprong. Het huidige huis dateert uit de 17e-eeuw. We hebben veel tijd en energie gestoken in het eigenhandig verbouwen en restaureren van het huis en het koetshuis. Ik heb daarbij veel materiaal gebruikt, dat afkomstig is van andere buitenplaatsen, zoals oude ramen en hout. De schuur is nieuw gebouwd, maar naar voorbeeld van een 19e-eeuwse boerderij uit Vreeland met hout van een eik van Nijenrode. In 2013 kregen we voor de schuur de Bronzen Troffel van gemeente Stichtse Vecht.

Lees hier het hele verhaal op de site van SKBL >